2015年2月13日星期五

Neden Oyun?

İnsanlar neden oyun oynarlar? Oyun oynamalarındaki temel sebep nedir? Oyunlar insanın beyinlerinde olumlu ya da olumsuz ne gibi sonuçlar vermektedir?
Bu tür sorunların hepsinin cevabı aslında çok basit gibi görüsünde öyle değildir. İnsanlar sadece oyun oynarlar diyemeyiz çünkü aslında insanlar oyun oynarlarken aslında hem kendi beyinlerini hem de ister istemez göz, kulak, el reflekslerini olabildiğince yüksek seviyelere çıkartabilmektedirler tabiiki bunun başında zihinsel gelişimleri de çok önemlidir.
Bulmaca ve mantık oyunları insanların zihinlerini geliştirmekte çok fazla önem taşımaktadır. Örneğin bir insan bulmaca çözerken oldukça fazla düşünür ve bu sayede zihinsel gelişimlerine etki katkı sağlamaktadırlar. Yani insanlar aslında sadece eğlence için değil aynı zamanda da kendi gelişimlerini için bu yöntemi kullanmaktadırlar. Bu oyunlar insanın zihinsel gelişimlerine katkı sağladıkları gibi tatbiki de eğlenmelerine ve boş vakitlerini dolu geçirmelerini sağlamaktadır. Bu tür oyunlar inşaların hem kendileriyle vakit geçirmelerini hem de arkadaşlarıyla birlikte eğlenmelerine de olanak sağlamaktadır.
Bulmaca ve mantık oyunlarını genel içerik olarak incelemeye kalkarsak çok fazla ayrıntıya girmemiz gerekmektedir. Yüzeysel olarak bu oyunlar insanı eğlendirirken öğretmeye yönelik oyunlardır. Bu oyunlar sayesinde insanlar hem genel kültürlerini hem de matematiksel mantık gelişimlerini ileri seviyeye taşıyabilmektedirler. Aslından bu oyunlar bir o kadar basit bir yapıya sahip gibi görünseler de veri tabanı bakımından birçok bilgi içeriklidir. Bir insan bir kitap okuduğunda ve ya bir matematik sorusu çözdüğünde ne kadar beyin hücrelerini yoruyorsa bu oyunlar sayesinde de aynı şekilde beyin hücrelerini çalıştırarak aynı düzeyde eğitime kavuşabilirler. Bu oyunların büyük farkıysa hem eğitirken hem de eğlendirmesidir.
Mantık oyunlarının birçok çeşidi olabilir. Bunlardan bazıları;
Matematiksel mantık oyunları
İleri düzey görsel hafıza
Ezbere dayalı oyunlar
şekilde ki gibi örneklendirilebilirler.
Bu oyunlar insanların, arkadaşlarıyla birlikte daha çok vakit geçirebilmelerini sağlamaktadır ve aynı zamanda onların günlük yaşantılarını çok fazla katkı sağlamaktadır. Bu tür oyunlar insanı hem zihinsel hem de el becerilerini geliştirerek daha yetenekli ve daha geniş düşünceli olmalarını sağlamaktadır.
11oyun ile oyun deneyiminizi arttırabilir, hoşça vakit geçirebilirsiniz. Haydi durma hemen oyna.

没有评论:

发表评论